Oogonderzoeken

Bewust met uw ogen omgaan

Kan ik mijn ogen even laten opmeten?

Dat is een veelvoorkomende vraag in een optiekwinkel. Een oogmeting vertelt echter lang niet alles over uw ogen. In sommige gevallen worden zichtproblemen veroorzaakt door een oogaandoening. Een bril of lenzen zijn dan niet de juiste oplossing.

Preventief oogonderzoek

Wij werken daarom met een oogonderzoek. In dit onderzoek staat de gezondheid van uw ogen centraal. Op deze manier kunnen wij het beste advies geven voor een bril, contactlenzen of eventueel een vervolgonderzoek.
Bril- of contactlensdragers laten hun ogen meestal regelmatig controleren. Ook voor wie dat niet geldt is het echter verstandig om regelmatig (+/- elke 3 jaar) een preventief oogonderzoek te doen. Sommige aandoeningen kunnen namelijk ongemerkt aanwezig zijn en geleidelijk schade aan de ogen toebrengen zonder dat u het zelf merkt. Deze schade is niet altijd achteraf te herstellen.

Ooggezondheidsonderzoek

Het ooggezondheidsonderzoek bestaat uit de volgende metingen, die gezamelijk een goed totaalbeeld geven van de gezondheid van uw ogen:

  • Oogmeting (objectief en subjectief)
  • Anamnese (vragenlijst)
  • Spleetlamponderzoek (microscoop)
  • Oogdrukmeting
  • Netvliesonderzoek
  • Persoonlijk oogadvies

Tarieven

Voor de verschillende onderzoeken betaalt u bij ons een vergoeding.

Oogmeting: 29,50*
Standaard oogmeting, visus en recept.

Contactlenscontrole: 24,50
Bij deze controle kijken we naar de sterkte van de lenzen en hoe ze op uw ogen passen. Ook kijken we naar de conditie van uw ogen. We leggen dit digitaal vast om u zo goed mogelijk te adviseren.

Ooggezondheidsonderzoek: 79,50
Oogmeting, oogdrukmeting, samenwerking ogen. Snelle opsporing van onder andere glaucoom, retinopathie(diabetes), cataract (staar) en macula degeneratie. Uw ogen worden gedruppeld zodat uw pupillen verwijden.

Second Opinion met verslag: 29,50*
Indien u twijfelt over uw huidige bril en of contactlenzen.

Eerste aanpassing contactlenzen (Hard/Zacht): 29,50*
Eerste aanpassing nachtlenzen: 99,50*

Heraanpassing contactlenzen (Hard/Zacht): 39,50*

Droge ogen intake: 69,50
Droge ogen kunnen veel ongemak en irritatie veroorzaken. Bij dit onderzoek maken we een analyse van uw traanlaag en oogleden en adviseren wij u om zo de klachten te verminderen.

Vervolgafspraak droge ogen: 29,50

Prijzen in euro’s. *Bij aanschaf van een bril, glazen of contactlenzen binnen 2 maanden na de meting kunnen deze kosten in mindering worden gebracht.